English / ქართული / Русский / Українська

Профспілковий інтернаціоналізм сьогодні

Конференція глобальної солідарності LabourStart у партнерстві з Конфедерацією профспілок Грузії
Тбілісі, Грузія 28 - 30 квітня 2023 року


Про конференцію

Ми раді повідомити, що з 28 по 30 квітня 2023 року в Тбілісі, Грузія, відбудеться Глобальна конференція солідарності LabourStart. Конференція проводиться у партнерстві з Конфедерацією профспілок Грузії.

Тема цьогорічної конференції - "Профспілковий інтернаціоналізм сьогодні".

LabourStart проводить конференції глобальної солідарності з 2008 року. Попередні конференції відбулися в Лондоні, Вашингтоні, Гамільтоні (Онтаріо), Стамбулі, Сіднеї, Берліні та Торонто. Найбільша з них зібрала 450 учасників у Берліні в 2014 році.

Ці конференції відкриті для всіх профспілкових діячів, вони зазвичай мають певну тематику і складаються з пленарних засідань та семінарів. Вони часто виникають органічно, коли люди пропонують теми та спікерів напередодні заходу.

Конференції не є органами, що приймають рішення, і ми не беремо плату за участь у них.

Наразі ми складаємо списки тих, хто виступить на пленарних засіданнях, а також теми семінарів конференції, яка відкриється в Тбілісі 28 квітня.

Семінари

Це дуже неповний список. Ми додамо більше протягом наступних тижнів. Маєте ідею для семінару? Напишіть нам, щоб повідомити про це.

Білорусь: боротьба за права профспілок
Катар і міжнародний профспілковий рух
Глобальна кампанія за права профспілок - з лауреатами Міжнародної премії Артура Свенссона за права профспілок
Працівники охорони здоров'я в боротьбі (Ver.di - Німеччина)
Громадські журналісти та робітничий рух (Туреччина, Фінляндія)
Поза межами колективних переговорів: нові підходи до справедливості на робочому місці - Electronics Watch
Боротьба за демократію та права працівників у Туреччині
Альтернативи Twitter - як профспілки можуть використовувати Mastodon
Організація палестинських працівників на ізраїльському ринку праці (MAAN Workers Association)
Проект Histadrut для палестинських працівників (з DGB та LO Швеція)
Боротьба за об'єднання Amazon
Зміна клімату та профспілки
Боротьба проти ультраправих
Онлайн-кампанії - з профспілками, які працювали з LabourStart протягом останнього року на Філіппінах, в Канаді, Україні, Казахстані та Литві

Про Тбілісі

З путівника Lonely Planet по Тбілісі можна почати свою подорож.

Як дістатися до Тбілісі: До міжнародного аеропорту Тбілісі літають рейси з усього світу, але прямих рейсів дуже мало. Для людей, які подорожують з Північної Америки або Західної Європи, багато доступних рейсів зупиняються в аеропорту Стамбула. Очікується, що учасники самостійно організують свій проїзд і покриють власні витрати.

Місце проведення конференції: Конференція відбудеться в Грузинському національному університеті SEU, який знаходиться в декількох хвилинах ходьби від станції метро "300 Арагвелі".

Як пересуватися Тбілісі: Тбілісі може бути недорогим містом для поїздок, оскільки метро і автобуси досить недорогі. Також є таксі та онлайн-сервіси (наприклад, Uber) - Bolt є одним з найвідоміших.

Харчування: Ми забезпечимо обіди в суботу та неділю на місці проведення конференції, а також кава-брейки протягом дня. Очікується, що учасники самостійно організовуватимуть свої сніданки та вечері. Наразі ми розглядаємо можливість проведення однієї вечірньої вечері конференції і будемо оновлювати цю сторінку.

Візи: Грузія є відносно доступною країною, але, будь ласка, перевірте заздалегідь візові вимоги вашої країни. Якщо вам потрібен лист-запрошення, ми можемо організувати його для вас.

COVID: Ми будемо оновлювати цю сторінку з додатковою інформацією щодо будь-яких вимог до в'їзду (наприклад, підтвердження негативного результату тесту), коли вона буде у нас в наявності.

Де зупинитися

Немає необхідності залишатися близько до місця проведення конференції, оскільки по Тбілісі досить легко пересуватися, особливо на метро. Таксі та сервіси поїздок, такі як Bolt, є простими та недорогими (але остерігайтеся заторів на дорогах). Серед інших варіантів - AirBNB та різні веб-сайти готелів, наприклад, hotels.com та booking.com. Ось список місцевих готелів, розташованих неподалік від університету, рекомендованих нашими грузинськими друзями-профспілками: